Mediat Sociale
Categories

Post Categories

Subscribe Now
Trending News
SUBSCRIBE NOW
Trending News

Postime tjera

Në 3D video e re tregon sipërfaqen e Marsit
Aktualitetet

Në 3D video e re tregon sipërfaqen e Marsit 

Një video e parë e fluturimit mbi zonën e uljes së Rover Perseverance është publikuar.

Videoja e parë e gjeneruar nga vendi i uljes së Rover “Perseverance” nga analistët e imazhit austriak nga Joanneum Research dhe VRVis tani mund të shihet edhe publikisht.

Ajo është krijuar nga 96 palë imazhe nga kamerat stereo Mastcam-Z në shtizën e roverit, siç raportoi drejtuesi i ekipit Gerhard Paar në APA.

Video, e cila jep një përshtypje realiste të zonës së uljes, mund të shihet në YouTube dhe në faqen e ekipit të ekipit Mastcam-Z.

Në mes të javës së kaluar, specialistët nga JR dhe Qendra Kërkimore e Vjenës për Realitetin Virtual dhe Vizualizimin (VRVis) i dërguan videon rreth një minutë e gjysmë ekipit shkencor të NASA-s.

“Fotografitë janë bërë në një pozicion zoom prej 34 mm (kënd i gjerë) dhe ju mund të shihni zonën përreth vendit të uljes, 30 deri në 40 metrat e parë”, siç shpjegoi Paar.

 

 

 

Related posts

Të gjitha të drejtat janë të rezervuara © 2021 Portali GazetaKosovare. Web has been designed by BeamWebsite