Mediat Sociale
Categories

Post Categories

Subscribe Now
Trending News
SUBSCRIBE NOW
Trending News

Postime tjera

Loja me ambasadorë
Ekskluzive

Loja me ambasadorë 

Tërheqja e ambasadorëve nga kryediplomati Glauk Konjufca e ka nervozuar presidentin Hashim Thaçi.

Nga ai moment Konjufca dhe Thaçi nuk kanë pasur asnjë komunikim.

Të gjitha propozime-tërheqjet i pari i diplomacisë ia ka dërguar të parit të vendit për dekretim në bazë të ligjeve.

Mirëpo, ka dy muaj që Thaçi s’i ka kthyer asnjë përgjigje Konjufcës.

Në ministrinë e Punëve të Jashtme akuzojnë Presidentin për neglizhencë të këtij procesi.

“Ne i kemi dërguar propozimet për tërheqjen e ambasadorëve politik, të cilët janë duke vepruar në një mandat të dytë e që është i jashtëligjshëm, tek Presidenti i Republikës, por deri më tani kemi hasur në një neglizhencë të madhe tek ky institucion”, ka thënë për Insajderin, Kreshnik Ahmeti, shefi i kabinetit të ministrit në detyrë Glauk Konjufca.

“Presidenca nuk ka qenë në gjendje t’i përgjigjet asnjë prej dokumenteve të adresuara nga ana e Ministrisë së Punëve të Jashtme dhe Diasporës”.

Gazeta Insajderi ka dërguar pyetje në presidencë për të marrë përgjigje nëse do t’i dekretojë kërkesat e Konjufcës apo jo, mirëpo nuk kanë kthyer përgjigje.

Pavarësisht kësaj, ministria e Konjufcës do të realizojë kthimin e këtyre ambasadorëve deri me 30 qershor.

“Asnjë nga Ambasadat apo Konsullatat e Republikës së Kosovës nuk ka mbetur pa konsuj. Vendimet e Ministrit Konjufca për realizimin e rotacionit, si proces për respektimin dhe vendosjen e ligjshmërisë në Shërbimin e Jashtëm, do të realizohen më 30 qershor. Pra, të gjithë diplomatët që kanë vendime për t’u kthyer do të punojnë në misionet ku janë deri në atë datë”.

Related posts

Të gjitha të drejtat janë të rezervuara © 2021 Portali GazetaKosovare. Web has been designed by BeamWebsite