Mediat Sociale
Categories

Post Categories

Subscribe Now
Trending News
SUBSCRIBE NOW
Trending News

Postime tjera

Teologu: Në Kuran nuk paraqitet që gruaja duhet ta mbulojë fytyrën, as nuk është traditë shqiptare
Islami

Teologu: Në Kuran nuk paraqitet që gruaja duhet ta mbulojë fytyrën, as nuk është traditë shqiptare 

Profesori i studimeve islame, Xhabir Hamiti ka thënë se në Kuran nuk paraqitet që gruaja duhet ta mbulojë fytyrën, as nuk është traditë shqiptare.

Është kulturë e popujve të caktuar, është prodhim kulturorë, është prodhim shoqërorë, nuk është urdhër fetar në asnjë nga parimet fetare” tha Hamiti.

Ai po ashtu ka thënë se hoxhallarët duhet të orientuar në kohë dhe hapësirë, dhe të mos flasin me atë mentalitetin e huazuar të një prirës fetar në botën ku kanë studiuar, por duhet pasur parasysh atë që i përshtatet edhe vendit edhe rrethanave të interesit të përgjithshëm shoqërorë

“Mendoj se hoxhallarët duhet të orientuar në kohë dhe hapësirë, kanë nevojë të orientohen më shumë në kohë dhe hapësirë, të mos flasin me atë mentalitetin e huazuar me metodologjinë e huazuar të një prirësi fetar në botën ku kanë studiuar”, thotë ai.

Related posts

Të gjitha të drejtat janë të rezervuara © 2021 Portali GazetaKosovare. Web has been designed by BeamWebsite